Le Malosi o le Mono Potassium Phosphate (MKP) i Mea'ai La'au

I le avea ai ma se faifa'ato'aga po'o se faifa'ato'aga, o lo'o e su'e pea le auala sili e fafaga ai au la'au ma fa'amautinoa lo latou ola maloloina. O se tasi o mea'ai taua o lo'o iai sona sao taua i mea'ai o la'aupotassium dihydrogen phosphate, e masani ona lauiloa o le MKP. Faatasi ai ma se laʻititi mama o le 99%, o lenei tuufaatasiga malosi o se elemene autu i le tele o fetilaisa ma ua faʻaalia e iai ni aoga taua i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laau.

 MKPose fa'asusu vai e maua ai le maualuga o le phosphorus ma le potassium, e lua elemene taua mo le tuputupu ae o laau. E taua le Phosphorus mo le atinaʻeina o aʻa, fuga, ma fua, ae o le potassium e taua mo le soifua maloloina atoa o laʻau, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le faʻapalepale o le atuatuvale. O le tu'ufa'atasia o nei mea'ai e lua i totonu o le fa'atasi, e maua ai e le MKP se vaifofo paleni ma aoga mo le fa'alauteleina o le ola maloloina o la'au.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o le mono ammonium phosphate i meaʻai o meaʻai o lona maualuga maualuga lea, lea e mafai ai ona vave faʻafefeteina e laau. O lona uiga o meaʻai o loʻo i totonu o le mono ammonium phosphate e faigofie ona maua i laʻau, faʻamautinoa le vave ma le tuputupu aʻe tumau. E le gata i lea, o le mono ammonium phosphate e leai ni chlorides, ma avea ai ma filifiliga saogalemu ma faʻalelei mo le faʻafefeteina o fualaʻau eseese.

mono ammonium phosphate Fa'aoga mo La'au

I le faaopoopo atu i le avea o se fetilaisa, o le mono ammonium phosphate e galue foi o se pH fetuutuunai, fesoasoani e faatumauina le maualuga o le pH o le eleele. E taua tele lenei mea ina ia mautinoa e mafai e laau toto ona mitiia lelei meaʻai mai le eleele. E ala i le fetuunaiga o le pH i le mono ammonium phosphate, e mafai ona e fatuina se siosiomaga lelei mo le tuputupu ae o laau.

I le tulaga o le fa'aogaina, e mafai ona fa'aogaina le MKP i ni auala 'ese'ese, e aofia ai foliar spray, fertigation ma le palapala. O lona agava'a e talafeagai mo le tele o fuala'au fa'ato'aga, e aofia ai fualaau 'aina, fualaau faisua, mea teuteu ma fa'ato'aga. Pe o e tuputupu aʻe i totonu o se greenhouse, fanua poʻo se togalaau, e mafai ona faʻapipiʻi faigofie le MKP i lau polokalame faʻamaʻi e lagolago ai le ola maloloina ma le malosi o le tuputupu aʻe o laau.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaogaina le MKP e faʻafetaui ai faʻaletonu o meaʻai faʻapitoa i laau. O lona maualuga maualuga o le phosphorus ma le potassium ua avea ai ma vaifofo aoga mo le faasa'oina o le paleni o meaʻai ma faʻaleleia le toe faʻaleleia o laʻau faʻamamafa. E ala i le tu'uina atu o mea'ai mana'omia i se faiga faigofie ona maua, e fesoasoani ai le MKP i la'au e fa'ato'ilaloina le le lava o mea'ai ma toe fa'afouina.

I se aotelega,mono ammonium phosphate(MKP) o se aseta taua i meaʻai o laʻau, e maua ai se tuʻufaʻatasiga malosi o le phosphorus ma le potassium i se tulaga sili ona solu ma felavasaʻi. O lana matafaioi i le faʻaleleia o le ola maloloina o laʻau, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai ma foia faʻaletonu ua avea ai ma vaega taua o soʻo se polokalame faʻamaʻi. E ala i le fa'aogaina o le malosi o le MKP, e mafai ona e fa'amautinoa e maua e au la'au mea'ai taua latou te mana'omia e olaola ai.


Taimi meli: Apr-18-2024