Fa'alauiloa le atina'eina o fa'ato'aga: o le a'afiaga o le fa'asalaina o le ammonium sulfate

O le fa'aogaina o le ammonium sulfate e fai ma fa'ala'au'ele'ele ua avea ma autu o le fiafia ma felafolafoaiga i le tulaga o le atina'eina o fa'ato'aga. Ona o le maualuga o le nitrogen ma le sulfur, o le ammonium sulfate e mafai ona i ai se aafiaga taua i fua o fualaʻau ma le soifua maloloina o le eleele. I lenei mea fou tatou te vaʻavaʻai i le aʻafiaga o le ammonium sulphate spray i le faʻaleleia o faʻatoʻaga ma le aʻafiaga i le au faifaatoaga ma le siosiomaga.

I totonu o la matou kamupani, matou te galulue faʻatasi ma tagata gaosi oloa tetele ma le tamaoaiga o oloa faʻaulufale mai ma faʻatau atu, aemaise lava i le fanua o fetilaisa. O la matou taulaiga i le tuʻuina atu o oloa maualuga i tau faʻatauvaga e mafai ai ona matou tuʻuina atuammonium sulfatei le aufaifaatoaga o loo saili e faaleleia a latou faiga o faatoaga.

Ammonium sulfate, faʻatasi ai ma le vailaʻau faʻasolosolo (NH4) 2SO4, o se masima e le faʻaogaina na faʻaaogaina lautele e fai ma faʻapalapala eleele. O lona 21% nitrogen ma le 24% sulfur content ua avea ai ma punaoa taua mo le toe faʻatumuina o le eleele i meaʻai taua. Pe a sasaa i luga o fanua, e mafai e le ammonium sulfate ona faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o fualaʻau, e iʻu ai i le faʻaleleia atili o faʻatoaga.

O le faaaogaina oammonium sulfateona o le fa'apalapala o le 'ele'ele e mafai ona iai ni a'afiaga lelei i le atina'eina o fa'ato'aga. Muamua, o le nitrogen o loʻo i totonu o le faʻalapotopotoga e taua tele i le faʻavaeina o polotini, lea e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o laau. O le su'iina o le ammonium sulfate e lagolago ai le tuputupu a'e lelei o fuala'au e ala i le tu'uina atu o se puna faigofie maua o le nitrogen.

E le gata i lea, o le sulfur i totonu o le ammonium sulfate e taua mo le tuʻufaʻatasia o amino acids ma enzymes i totonu o laʻau. O le le lava o le sulfur i le eleele e mafai ona fa'aletonu ai le tuputupu a'e ma fa'aitiitia ai le lelei o fua. I le fa'aaogaina o le ammonium sulfate, e mafai ai e le au faifa'ato'aga ona fa'afetaui le le atoatoa o le sulfur ma fa'alauiloa le soifua maloloina atoa o fuala'au.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate e fai ma faʻalaʻau palapala e saofagā i le faʻaleleia o le fualaʻau umi ma le faʻaauauina o fanua faʻatoʻaga. E ala i le toe fa'atumuina o mea'ai taua i le palapala, e mafai ai e faifa'ato'aga ona fa'aitiitia le leiloa o elemene taua e mafua mai i fua fa'ato'aga. O lea la e lagolagoina ai le faasaoina o fanua o faatoaga mo tupulaga o le lumanai ma unaia faiga tau faatoaga gafataulimaina.

Ae ui i lea, e taua le mafaufau i le a'afiaga o le siosiomagafufuluina o le ammonium sulfate. E ui e mafai ona maua ai le tele o aoga i le tuputupu aʻe o fualaʻau, o le faʻaogaina tele poʻo le le saʻo o le faʻaogaina o le fetilaisa e mafai ona oʻo atu ai i le tafe mai o le nitrogen ma le sulfur, e mafua ai le filogia o le vai ma le faʻaleagaina o meaola faanatura. O le mea lea, e tatau i le au faifaatoʻaga ona faʻaogaina metotia faʻatatau ma saʻo e faʻateleina ai le aoga o le ammonium sulfate aʻo faʻaitiitia lona tulagavae o le siosiomaga.

I se aotelega, o le matafaioi a le ammonium sulfate spraying i le faʻalauiloaina o le atinaʻeina o faʻatoʻaga e taua tele. O lona gafatia e tuʻuina atu ai meaʻai manaʻomia i le eleele, lagolago le tuputupu aʻe o fualaʻau ma faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele mo se taimi umi e avea ai ma meafaigaluega taua mo faifaatoaga o loʻo vaʻavaʻai e faʻaleleia faiga faʻatoʻaga. E ala i le malamalama i faʻamanuiaga ma faʻafitauli faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lona faʻaogaina, e mafai e le au faifaatoʻaga ona faʻaogaina le gafatia o le ammonium sulfate e faʻamalosia ai faʻatoʻaga gafataulimaina ma lelei.


Taimi meli: Aukuso-21-2024