Fa'amalieina o le Ammonium Chloride Mo Mea NPK: Ose Ta'iala Atoa

Fa'afeiloa'i i la matou ta'iala fa'apitoa i le fa'asilisiliina ole mea ole NPK ammonium chloride. I le avea ai ma tagata faʻapitoa e tuʻuina atu fugalaʻau ma pusa faʻamaʻi, matou te malamalama i le taua o le faʻateleina o le gafatia o le ammonium chloride e faʻateleina ai fua o laau ma le lelei. I totonu o lenei taʻiala, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i aoga o le ammonium chloride, o lona matafaioi i mea NPK, ma pe faʻapefea ona faʻaoga lelei mo iʻuga sili.

O le ammonium chloride o se vaega taua o mea NPK, aemaise o se puna o le nitrogen (N) ma le chlorine (Cl). E masani ona fa'aopoopo ina ia fa'aleleia atili le fua ma le lelei o la'au totō i le palapala e leai se sapalai o nei mea'ai taua. Pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea NPK pei oleammonium sulfate, diammonium phosphate (DAP) ma le monoammonium phosphate (MAP), ammonium chloride e taua tele i le tuʻuina atu o laʻau ma se sapalai paleni o meaʻai.

O se tasi o mea sili ona lelei o le ammonium chloride o lona mafai lea ona faʻaleleia lelei le tuʻuina atu o le nitrogen i laau. O le Nitrogen o se meaʻai taua mo le tuputupu aʻe o laʻau ma e iai sona sao taua i le faʻavaeina o polotini, chlorophyll, ma le atinaʻeina atoa o laau. E ala i le fa'aopoopoina o le ammonium chloride i le nitrogen, phosphorus ma le potassium, e fesoasoani e fa'amautinoa e maua e la'au le lava ma paleni sapalai o le nitrogen, fa'ateleina le ola maloloina ma fa'ateleina fua.

E le gata i le nitrogen, o le ammonium chloride e maua ai le chloride, o se micronutrient e masani ona le amanaiaina ae taua mo le soifua maloloina o laau. O le chloride e iai sona sao i le fa'atonutonuina o le paleni o le vai o la'au, fa'aleleia le tete'e atu i fa'ama'i, ma fa'ateleina ai le malosi atoa o la'au. E ala i le fa'amalieina o le fa'aogaina o le ammonium chloride i mea NPK, e fesoasoani e tu'uina atu i la'au ni mea'ai sili atu ona atoatoa e fa'afetaui ai o latou mana'oga eseese mo le tuputupu a'e lelei ma le atina'e.

Pe a optimizeammonium chloride mo mea NPK, o le fa'aoga sa'o o le ki. O mea taua e pei o le eleele, ituaiga o laau ma tulaga o le siosiomaga e tatau ona iloiloina e fuafua ai le fua faatatau sili ona aoga ma le taimi. E ala i le malamalama i manaʻoga faʻapitoa o meaʻai o laʻau o loʻo e totoina, o le faʻaogaina o le ammonium chloride e mafai ona fetuunaʻi ina ia faʻateleina ona aoga ma faʻaitiitia soʻo se faʻafitauli faʻaletonu.

I le avea ai o se tagata fa'apolofesa fa'apolofesa o fa'ato'aga ma pusa fa'afugala'au, matou te fa'amaoni i le tu'uina atu o le ammonium chloride ma isi mea fa'atosina, phosphorus ma le potassium e lagolago ai le manuia o lau galuega fa'ato'aga. O a matou oloa ua mamanuina e faʻafetaui ai manaʻoga eseese o faifaatoʻaga ma faifaʻatoʻaga, tuʻuina atu fofo faʻatuatuaina mo le faʻaleleia atili o meaʻai o laʻau ma fua lelei.

I se aotelega, fa'asilisiliinaammonium chloride mo mea NPKose ta'iala taua e fa'aleleia atili ai le tuputupu a'e o la'au ma fua. E ala i le malamalama i lana matafaioi o se puna o le nitrogen ma le chloride, ma le faʻatinoina o faiga faʻaoga lelei, o le atoatoaga o le ammonium chloride e mafai ona faʻaogaina e manuia ai fualaʻau ma faʻatoaga. Matou te tuuto atu i le lagolagoina o matou tagata faʻatau i le faʻateleina o le aoga o le ammonium chloride ma isi fetilaisa taua ma tulimatai atu e saofagā i le manuia o a latou faʻatoʻaga.


Taimi meli: Sep-06-2024